Byxguide

Vilken byxa passar mig bäst? Det är en fråga som vi ofta får, och att hitta rätt byxmodell som både kompletterar och lyfter din unika siluett är viktigt för både komfort och självförtroende. Men att själv hitta de perfekta byxorna som passar just din kroppsform allra bäst kan vara en utmaning för många.

På K&US vill vi att så många kvinnor som möjligt ska kunna hitta just sin bästa byxmodell. Därför listar vi här olika byxmodeller som kan passa olika kvinnokroppar extra bra:


Raka byxor: Raka byxor är mångsidiga och fungerar för många kroppsformer och stilar. De har en rak passform från höften till foten, vilket skapar en enkel och smickrande silhuett. Denna stil passar särskilt bra för kvinnor med en rektangel-formad kroppsform, där höft- och midjemått är likartade.

Exempel på raka byxor: Babette, Janice, Mira

Smala byxor: Smala byxor har en tajt passform från midjan ner till foten. Denna stil fungerar bra för kvinnor med olika kroppsformer, exempelvis timglas, rektangel och päron. Smala byxor framhäver benens längd och kan kombineras med olika överdelar för att skapa olika stilar.

Exempel på smala byxor: Henne, Morot, Bibb


Bootcut-byxor: Bootcut-modellen är ett utmärkt val för kvinnor med päron-formad kroppsform. Denna stil är något utsvängd nedanför knäna, vilket skapar en visuell balans med bredare höfter. Stilen passar också bra för kvinnor med timglas-formad och rak kroppsform där den utsvängda delen bidrar till att skapa en smickrande linje.


Byxor med hög midja: Högmidjade byxor har midjan högre upp än vanliga byxor, vilket hjälper till att definiera midjan och förlänga benen. Denna stil passar extra bra för kvinnor med en timglas-formad kroppsform, där midjan är smal och proportionerlig med både höfter och axlar. Högmidjade framhäver den naturliga formen och skapar en elegant linje. Byxor med hög midja kan även fungera bra för kvinnor med en äpple-formad kroppsform. Med en hög midja och rak passform längs benen hjälper de till att skapa en illusion av en längre och balanserad silhuett. De betonar midjan och ger en elegant look samtidigt som de smickrar dina kurvor.

Exempel på byxor med hög midja: Jenny, TheoVida byxor med låg midja: Kvinnor med en äppel-, rektangel- och triangelformad kroppsform kan dra nytta av vida byxor med  låg midja. Denna stil lägger till volym runt höfterna och skapar en illusion av kurvor. De breda benen ger också en avslappnad och bekväm känsla samtidigt som de skapar en intressant silhuett.

Exempel på byxor med låg midja: Naima, Connie


Palazzobyxor: Pallazzobyxor är vida byxor med lös passform genom hela benen. Modellen är perfekt för kvinnor med äpple-formad eller rektangel-formad kroppsform. Denna stil har vida ben som flödar fritt och ger en illusion av längre ben och smalare midja. Pallazzobyxor är eleganta och kan bäras vid olika tillfällen, från formella evenemang till avslappnade dagar.

Exempel på Palazzobyxor: Yvette, Beata, Mira
Culottes: Dessa byxor har en vid passform och kortare benlängd, vilket ger en luftig och chic look. Culottes fungerar fint för många olika kroppsformer, men särskilt bra för kvinnor med en päron-formad kroppsform, eftersom de balanserar höfterna och skapar en intressant silhuett.

Exempel på Culottebyxor: Scarlet


Sammanfattningsvis erbjuder dagens modevärld en mängd olika byxmodeller som är skapade för att passa olika kvinnokroppar. Genom att välja rätt modell kan du betona dina bästa egenskaper och känna dig bekväm och självsäker oavsett tillfälle. Kom ihåg att personlig stil är viktigast, och det finns inga regler som säger vad du bör eller inte bör bära. Välj de byxor som du känner dig mest självsäker och bekväm i, oavsett din kroppsform.