Hållbar och långsiktig design

Kan kläder vara både väldesignade, färgstarka och samtidigt vänliga mot både människa och miljö?
Vi tror det.

K&US står för tidlös, avslappnad design med fina former och sinnrika detaljer. Sofistikerat bohemiskt skulle man kunna säga.
Naturligt, välskräddat och hållbart, men samtidigt vackert och med passion och eftertanke i varje detalj. Våra produkter ska självklart hålla en hög kvalitet, men samtidigt tycker vi om det lite vildvuxna och ofriserat romantiska. Våra plagg får gärna ha lite patina redan från start.

K&US modeller känns lyxiga i sin unika design och sina rena material. Plaggen är till för dig som tycker om kläder som får dig att må lite extra bra, dag efter dag. Det är du värd.
Vi tror att när vi mår lite bättre så ger det också vackra ringar på vattnet, till glädje för många fler.

Vi arbetar med naturmaterial som, lin, ull, siden, viskos och ekologisk bomull. Vi designar också väskor i vegetabiliskt garvat skinn och handgjorda espadrillos från Portugal. Och så sjalar förstås…

Men vi hinner inte göra allt själva, en del produkter köper vi in från andra varumärken, gärna med uttalat miljöfokus.  Denise Cruz till exempel designar sina handgjorda smycken inom ramen för Fairtrade i Equador. Det tycker vi om. Från franska Arche* köper vi de skönaste skor ett par fötter kan tänkas gå i. Sulor i naturlatex sviktar skönt och avlastar dina fötter.

Vi tror att kläddesign inte bara behöver handla om nyheter, det kan också betyda långsiktig hållbarhet. Våra kläder kan bäras under lång tid utan att bli omoderna och behöver inte bytas ut i första taget. Att välja kläder med omsorg är också att värna om miljön.

Vi har kommit en bra bit på väg när det gäller hållbarhet, men vi är inte klara, vi strävar fortsatt framåt mot ständig förbättring som kommer gynna vår miljö - och göra våra plagg ännu härligare att bära.Tar du sedan väl hand om dina plagg, får de dig att känna dig fin under lång tid framöver.
 
På K&US kallar vi det inte för mode, vi kallar det för livsstil. En livsstil för oss som ser spänningen i det otuktade, färgstarka och naturliga.

Bohemian Chic helt enkelt!