Sidenkoftor

En vacker sidenkofta från K&US är av unik design och andas lyx, kvalité och medvetenhet. Med en sidenkofta i garderoben har du plagget som lyfter även den enklaste outfit till en ny nivå och du är redo för både fest och kalas! 
 
Det är få andra material som gör sig så bra som siden i sprakande färger och vackra mönsterstickningar. Vi tar därför ofta in sidenkoftor i färger vi helt enkelt inte kan motstå. Ibland är koftorna stickade av rent siden, ibland är det exklusiva blandningar med andra fantastiska material som lin, mohair och kashmir. 
 

Vad är siden? 

Siden är det lyxigaster naturmaterialet som går att finna. Lent, smidigt och med en fantastisk lyster. Sidentråden spinns av sidenlarven som spinner in sig i en kokong och det är de trådarna som sedan används för att tillverka sidengarnet som koftorna stickas av. Siden som material är både slitstarkt och skonsamt mot både hud och hår. För att förstärka den unika och exklusiva känslan använder vi oftast vackra pärlemorknappar just till sidenkoftorna.
 

Vad är fördelen med en sidenkofta?

Utöver att du bär en exklusiv kofta i unik design, har valet av material stor betydelse för hur du kan använda koftan. Siden är ett naturmaterial som låter din kropp andas och du känner dig därför aldrig instängd i ett plagg av siden. En sidenkofta går också bra att bära året om eftersom materialet håller dig sval när det är varmt ute och värmer när det är kallt. Siden är därför ett utmärkt alternativ till de som inte vill eller kan bära ull. 
 

Hur tar jag hand om min sidenkofta?

En sidenkofta behöver inte tvättas alls lika ofta som en kofta av syntetmaterial och det räcker långt med att bara hänga ut för vädring. När det väl är dags för tvätt rekommenderar vi att du tvättar din sidenkofta för hand med ett enzymfritt tvättmedel, men använd inte sköljmedel. Tänk på att aldrig låta koftan ligga kvar i vattnet och dra. Tvätta koftan, skölj och låt sedan plantorka. Ytterligare ett sätt att ta hand om din sidenkofta är att förvara den liggande. Låt heller inte stickade plagg hänga på galge då de kan hängas ut och tappa formen av sin tyngd.