Sidensjalar

En vacker sidensjal andas lyx, flärd och glamour, men samtidigt även kvalité och medvetenhet. Med en sidensjal i garderoben har du en kompletterande accessoar som lyften även den enklaste outfit till en ny nivå och du är redo för både fest och kalas! Den lilla svarta klänningen kan ex bli tuff med ett par sneakers och en liten knuten prickig sidensjal, eller mer elegant med höga klackar och en stor svepande sjal hängandes över axlarna.

Mönstermums och färgmagi

Det är få andra material som gör sig så bra som siden i sprakande färger och härliga mönster. Med en sidensjal kan det också kännas lättare att ta ut svängarna och välja den där färgen eller mönstret man tycker så mycket om, men kanske inte valt på ett helt plagg. Småprickig, randig, blommig eller kanske handmålad ton-i-ton? Hos K&US har vi en stor variation av sidensjalar året om. Välj mellan breda, smala, långa, korta, rektangulära och fyrkantiga sjalar och scarves i lyxigt siden. Vi hoppas och tror att vi har en sidensjal för varje smak!

Vad är siden?

Siden är det lyxigaste naturmaterialet som går att finna. Lent, smidigt och med fantastisk lyster. Sidentråden spinns av sidenlarven som spinner in sig i en kokong. Det är den tråden som sedan används för att väva det fantastiska sidentyget som är både slitstarkt och skonsamt mot både hud och hår.

Vad är fördelarna med en sidensjal?

En av de stora fördelarna med att bära en sidensjal är att tyget låter din kropp andas och du känner dig därför aldrig instängd med ett plagg i siden. En sidensjal går lika bra att bära året om eftersom materialet håller dig sval när det är varmt ute och värmer när det är kallt. Siden är därför ett utmärkt alternativ till de som inte vill eller kan bära ull.

Hur tar jag hand om min sidensjal?

En sidensjal behöver inte tvättas lika ofta som en sjal av syntetmaterial och det räcker långt med att bara hänga ut sjalen för vädring. När det väl är dags för tvätt rekommenderar vi att du tvättar din sidensjal för hand med ett enzymfritt tvättmedel. Tänk på att aldrig låta sjalen ligga och dra i vattnet, tvätta upp den direkt och låt den sedan dropptorka. Om du vill ha din sjal riktigt slät går det bra att stryka den försiktigt på svag värme.