VISAR 1-30 (38)1 2 Sista 100 per sida

Viskosklänningar & viskostunikor

På K&US älskar vi klänningar, de mest klassiska plaggen för kvinnor av dem alla. Just viskosklänningar har ofta ett vackert fall med en härligt tyngd som ger en stolt och vacker känsla hos den som bär den. Hos oss kan du välja mellan både korta, långa och midiklänningar i viskos. Ambitionen är att det ska finnas både en längd och en bredd för varje smak. Ärmlängderna varierar efter säsong och fickorna sitter där de ska. Vi vet att ni är många som älskar fickor och självklart designar vi klänningar med fickor där det går.

Unik design

Med en viskosklänning från K&US vet du att du bär ett unikt plagg. Alla våra kläder designas av våra två designers på kontoret i Södermalm. Klänningarna syr vi sedan upp hos våra duktiga sömmerskor i Litauen. Tygerna vi använder är ofta resttyger från Italien, tyger som blivit över i andra produktioner och på så vis kommer till användning hos oss istället. Och så mönstren förstås. K&US viskosklänningar kommer i alla tänkbara mönster och färgvariationer som skapar ett härligt begär, i varje fall för oss!

Vad är viskos?

Viskosfibern framställs från trämassa från exempelvis gran eller bambu. Viskos har ofta ett fint fall och mjuk behaglig känsla samtidigt som materialet låter huden andas. Viskos är ett material som kan kännas på en mängd olika vis. Det kan kännas strävt och lite stelt, det kan också vara creppat med en aningen bubblig struktur. Men viskos kan också kännas nästan precis som siden med en glansig och lyxig känsla. Tygerna vi köper in är oftast EcoVero ™, en viskos som kommer från FSC -certifierat skogsbruk och som produceras i slutna kretsar där både vatten och kemikalier återvinns. Även vatten- och koldioxidåtgången är minskad med 50 % till skillnad mot vanlig viskos.

Vad är fördelen med en viskosklänning?

När du köper en viskosklänning från K&US kan det vara skönt att veta att viskos är särskilt bra ur tvättsynpunkt. Detta eftersom smuts lätt lossnar från den släta fibern och blir rent även vid låga temperaturer. Det räcker bra att tvätta din klänning i 30 grader och den kommer ändå att bli ren. Viskos är också bra på att behålla färgen i tyget och förändras väldigt lite även efter många tvättar. Du kan alltså njuta av din viskosklänning lång tid framöver!

Hur tar jag hand om min viskosklänning?

Du tvättar din klänning i 30 grader i maskin med andra kläder i liknande färger, men se till att inte tvätta klänningen tillsammans med grova plagg med exempelvis blixtlås som kan skada den fina ytan på din klänning. Tvätta gärna klänningen i en tvättpåse eller vänd den ut och in om du vill vara på den säkra sidan. Sträck och dra inte i din klänning då den är fuktig eftersom materialet är mer känsligt i vått tillstånd. Efter tvätt går det går bra att stryka din viskosklänning på mediumvärme. Låt sedan klänningen hänga på en bred galge i garderoben så att den håller fin form över axlarna.