Ullkappor och Ulljackor

Oavsett om du söker en lång ullkappa eller en kort, en vid kappa eller en smal. Hos K&US hittar du både långa och korta kappor i olika längd och bredd. Ullkapporna är relativt klassiska, men ändå helt unika, en kappa från K&US hittar du inte någon annan stans! Modellerna designas av våra två designer på kontoret på Södermalm i Stockholm och tillverkas sedan hos våra duktiga sömmerskor i Litauen. De fantastiska tygerna köper vi oftast in från Italien i underbara mönster och färger.

Ullkappa för alla årstider

Kappmodellerna kan se olika ut från säsong till säsong och likaså material och tyger kan variera i allt från tunn fin fiskbensull till fluffigt flerfärgade ullblandningar. En ullkappa är ett både varmt och stiligt plagg som du ofta bär år efter år, variera gärna med olika sjalar för en uppdaterad känsla vid starten av en ny säsong. K&US ullkappor hittar du främst under höst- och vintersäsongen.

Varför ska jag ha en kappa i ull?

Ull är ett fantastiskt material med enastående egenskaper som få andra material kan mäta sig med. När du blir ägare av en ullkappa från K&US vet du att du bär ett plagg med helt förnybart material som därmed inte tär på jordens begränsade resurser på samma sätt som ett plagg i syntetmaterial. En ullkappa reglerar din kroppstemperatur och håller dig varm även om det är fuktigt och kallt ute. Ull som material har också självrenande och antibakteriella egenskaper som förhindrar exempelvis svettlukt. En klassisk ullkappa är dessutom en investering då både material och design ofta är både hållbara och tidlösa samtidigt som den andas medvetenhet och stil. Att många ullkappor genom tiderna har gått i arv och använts över flera generationer är ett tydligt kvitto på just både tidlöshet och hållbarhet. K&US ullkappor är ofta fodrade med tunn viskos för både bekvämlighet och fin passform.

Noppar ull?

Nästan all ull noppar sig efter en tids användning, det är överskottsullen som lätt kan plockas bort för hand, tas bort med noppmaskin eller kammas bort med en ullkam. Men tänk också på att inte låta exempelvis en väska gnida och skava mot ditt plagg. Då kommer det bli mer noppor just där. Tar du hand om din ullkappa kommer du kunna använda den över lång tid framöver.

Hur tar jag hand om min kappa?

Som ägare av en ullkappa spar du på miljön eftersom att en ullkappa nästan aldrig behöver tvättas till skillnad mot andra material. Du ska inte ens tvätta plagget för ofta, vi vill ju behålla ullens fina egenskaper. Ull är ett material som är naturligt självrenande och allt som krävs är frisk och gärna lite fuktig luft. Så låt tvättmaskinen vila och häng istället ut ditt plagg för vädring och "tvätten" är klar! Om olyckan är framme och du måste tvätta din ullkappa rekommenderar vi oftast kemtvätt för att kappan ska behålla både form och kvalité. Det kan också vara en god idé att hänga några cederträbitar på galgen till din ullkappa för att förhindra skadedjur som pälsängrar. Se också till att galgen är tillräkligt bred så att den ger ett gott stöd åt din kappa.